aromadog

Kako primijeniti aromaterapiju kod pasa?

Aromaterapijskim pripravcima možete na prirodan, neškodljiv i djelotvoran način njegovati svoje ljubimce te prevenirati i tretirati različita tegobe.

Piše: dr.vet.med.Tanja Majcen, holistički aromaterapeut za pse

Po zanimanju sam doktor veterinarske medicine, godinama sam osjećala silnu želju i potrebu da osobno, na jedinstven način doprinesem zdravlju i dobrobiti pasa, mojom velikoj ljubavi i strasti. Ljubav i poštovanje prema prirodi oduvijek je tinjalo u meni i tražilo put djelovanja. I tada se, prije otprilike 8 godina, dogodila se aromaterapija. Ušla je u moj život tiho, nenametljivo, a moja očaranost njome svakim danom je jača i doista čini moj život ljepšim i smislenijim.

Spoznaja da te male kapljice čiste esencije prirode mogu neizmjerno doprinijeti zdravlju pasa potpuno me zaokupila. Tako sam krenula istraživati, educirati se i sve više svoje znanje prenositi u praksu. Rezultati su zadivljujući, psima se doista otvara nova dimenzija postojanja, a vlasnici pasa su oduševljeni širinom primjene i djelotvornošću aromaterapije. Doista, aromaterapija i psi čine jednu savršenu suptilnu sinergiju djelovanja.

Moja osnovna misija je znanje i iskustvo u primjenu aromaterapije i konvecionalne veterinarske medicine kod pasa učiniti jedinstvenim pristupom zdravlju.
Aromaterapija je jedan od najdragocjenijih i najučinkovitijih načina preveniranja i tretiranja različitih indikacija kod pasa te iskonskog povratka prirodi, kojem psi u svojoj suštini primarno teže.
U inozemstvu je aromaterapija odavno priznata kao grana holističke veterinarske medicine te je danas, s obzirom na mnoga klinička ispitivanja, već i znanstveno dokazana njezina djelotvornost ne samo kod pasa već i kod drugih životinja.

U Americi, npr., postoji holistička aromaterapijska klinika za životinje, gdje se kombiniraju oba pristupa zdravlju, konvencionalni i holistički jer se u praksi oni nikako ne isključuju, već se savršeno nadopunjuju. Iz sada već dugogodišnjeg iskustva u primjeni aromaterapije kod pasa, doista mogu reći da je ona kod mnogih oboljenja dostatna kao samostalna terapija, ali jednako tako važno je prepoznati gdje je granica njezine djelotvornosti te je neophodan konvencionalni pristup. Isto tako, aromaterapija je često idealna potporna terapija konvencionalnom pristupu, čime ubrzavamo ozdravljenje i skraćujemo davanje konvencionalnih lijekova.

Kod nas je zanimanje za aromaterapiju u prethodnih 10-tak godina jako poraslo, osvještenost ljudi raste, a ono što mene izrazito veseli je oduševljenje vlasnika pasa spoznajom da aromaterapijskim pripravcima mogu na stručan, prirodan, neškodljiv i djelotvoran način njegovati svoje ljubimce te prevenirati i tretirati različita tegobe, prepoznajući doista jedinstven pristup zdravlju.

Izuzetno je bitno napomenuti da sve pripravke radim prema individualnom holističkom pristupu, pri čemu se promatra organizam u cijelosti – djeluje se na uzrok, a ne samo na posljedicu oboljenja.

Kako se gotovo svi dermatološki problemi, koji su izrazito česti kod pasa, mogu vrlo uspješno tretirati aromaterapijom, upravo su i dermatološki pripravci najtraženiji i to najčešće u svrhu tretiranja alergija razne etilogije (alergije na hranu, na ugriz buhe, atopijski dermatitisi, kontakti dermatitis), zatim suha i masna seboreja, demodikoza, hot spot, gljivičnih i bakterijskih oboljenja kože i sl.
Osim toga aromaterapijskim pripravcima možemo sa doista odličnim rezultatima tretirati artritis,pododermatitis (upala kože na šapicama), upale ušiju, zubni plak i kamenac , gastrointestinalne tegobe, bolest vožnje, stanja psihičke uznemirenosti, straha od buke,separacijske anksioznosti.

Posebno bi htjela istaknuti izuzetnu učinkovitosti pripravaka protiv vanjskih nametnika, krpelja i buha koji imaju snažno repelntno djelovanje čine sprečavaju da nametnici uopće dođu na psa.
Doista je jako veliki broj vlasnika koji primjenjuju Aromadog pripravke protiv vanjskih nametnika i prezadovoljni su, što je još jedan pokazatelj potrebe za prirodnom, ali i učinkovitom zaštitom i svjesnosti o štetnosti kemijskih antiparazitika.

Zatim, moram istaknuti 100% prirodnu aromakozmetiku za pse kojom su vlasnici naprosto oduševljeni jer se njezini sastojci prirodno integriraju u strukturu kože i dlake psa čime ih dugoročno održavaju zdravom. To su kruti šamponi za svakodnevnu njegu šapica, melemi za šapice, tekući šamponi za štence, za kratku dlaku, sa proteinima svile……, mirisni sprejevi za dlaku, regeneratori i još mnogo drugih pripravaka koju se napravljeni prema individualnim potrebama svakog psa.

Izuzetno je bitno naglasiti VAŽNOST primjene kemotipiziranih eteričnih ulja aromaterapijske kvalitete jer u suprotnom ne samo da nećemo dobiti očekivane rezultate već itekako možemo naštetiti organizmu u cjelosti. Dakle, eterična ulja u komercijalnoj ponudi NIKAKO ne bih preporučila čak niti u mirisnoj lampici.

Aromaterapiju kod pasa možemo primijeniti dermalno, utrljavanjem, masažom, šamponima, sapunima, sprejevima te inhalacijski pri čemu je idealna primjena difuzora.
Aromadog pripravci kliničke veterinarske aromaterapije po francuskom pristupu, namijenjeni za oralnu primjenu u vidu oleokapsula ili kapi doista su novitet na ovim prostorima i jako me veseli što se sve više vlasnika pasa odlučuje za takvu terapiju i ovim putem im se zahvaljujem na povjerenju jer je to vrlo osjetljivo područje aromaterapije i može ga primijeniti isključivo stručna osoba.

Pratite Tanju na Facebook stranici Aromadog – aromaterapijski pripravci za psečitajte njezin blog Aromadogveta kontaktirati ju možete i putem e-maila aromadogvet@gmail.com.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top