Kako je Manny postao najpoznatiji francuski buldog?

Upoznajte najveću zvijezdu Instagrama među francuzima – ovo je Manny.

Manny je francuski buldog koji dolazi iz Chicaga, ima pune četiri godine, liže sve što mu se nađe na putu i da, ima više prijatelja na Facebook-u nego ti.

“Obožavam ovog ludog psa” kaže 32-godišnja vlasnica Amber Chavez koja je prije 2 godine dala otkaz u jednom hotelu, kada je Mannyev krug fanova počeo mahnito rasti. Fotografija ovog praščića u umivaoniku brzo je postala viralna 2013. godine, što je iznenadilo Amber i njezinog dečka kako njihov ljubimac brzo stječe slavu.

maxresdefault

Par je kupio Mannya po vrlo niskoj cijeni od uzgajivača koji je smatrao da ga je nemoguće prodati, odnosno da ga nitko više ne želi kupiti. Bio je najmršaviji u leglu i stariji četiri i pol mjeseci od štenaca za koje se kupci odlučuju.

“Pomislio sam si: Idemo ga vidjeti, pa ga možda prevezemo i do skloništa jer se uzgajivač već spremao da ga izruči” kaže Chavez. “No od prve sekunde…bio je tako sladak da sam se odmah zaljubila u njega!”

Manny je sada zvijezda na Instagramu sa oko 947 000 (gotovo milijun) fanova, a vlasnici su pokrenuli profil kako bi podijelili trenutke sreće s njim.

“On je bio kao naše prvo dijete – konstantno smo ga slikali i snimali” kaže Chavez. “Vidjela sam mnogo ljubimaca sa vlastitim profilima i pomislila sam: Zašto ne bi i Manny imao svoj? I tako je sve krenulo. Jedan dan 500, a već sljedeći 1000 novih pratitelja. Moj dečko je postao zaluđen, htio ih je još, još više!”

IMG_0100.jpg
Manny i njegova vlasnica (u sredini)

Danas, Chavez je Mannyeva voditeljica sa punim radnim vremenom, upravlja društvenim mrežama za Mannya i njegovu braću i sestre – Frank, Leila, Filip i Liam – u suradnji sa Huang i nekoliko zaposlenika sa skraćenim radnim vremenom.

Manny je pretekao brojem pratitelja čak i najveće zvijezde Instagrama –  Princess Monster Truck i Yogurt the pirate – jednooku čivavu. Svojom popularnošću, ovaj francuz je podigao i popularnost ove pasmine pasa. Naime, posljednjih godina francuski buldozi su doživjeli veliku popularnost te skočili sa 54 mjesta (2003.) na 9 mjesto (2014.) popisa najboljih pasmina pasa Američkog kinološkog kluba.

Chavez savjetuje, ukoliko želite i da vaši francuzi postanu popularni, probajte na njihovom profilu istaknuti nešto posebno što samo on radi ili ima. Morate biti redoviti pri objavljivanju te ne ponavljati iste objave npr. i na Facebook-u i na Instagramu.

12644977_1238198502876543_3587938061331960537_n.jpg

Zabavne činjenice o Mannyu

  1. Najviše voli – provoditi vrijeme sa svojom obitelji
  2. Najveće zadovoljstvo – spavanje u umivaoniku
  3. Najdraža igra – traženje sakrivenih slastica oko kuće
  4. Jako se ljuti na – Franka, Mannyevog “brata” koji voli spavati na Mannyu što se njemu nikako ne sviđa
  5. Loše navike – počne “vikati” kada njegov tata ode van po poštu
  6. Najdraža momčad – Chicago Bulls
  7. Omiljeno mjesto – Pet Shop, jer se uvijek s nečim novim vrati kući
  8. Vožnje autom? Obožava! Voli se stisnuti u uske prostore.
  9. Kupanje? Ne obožava previše.

123-1024x680.jpg

Pridružite se Mannyevom broju fanova na Instagramu i Facebooku i pratite ga u njegovim nestašnim trenucima i uzbudljivim pustolovinama.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top