10 savjeta za zdravu i sjajnu dlaku psa

10 savjeta za zdravu i sjajnu dlaku psa

Ovi savjeti bi vam mogli pomoći pri održavanju mekane i sjajne dlake vašeg psa. Svakako se prije konzultirajte sa svojim veterinarom ako vaš pas treba poseban tretman.

Za cjelokupno zdravlje vašeg psa, važno je dlaku održavati sjajnom i mekanom. Bez obzira je li sklon problemima s kožom ili ne, slijedite ove savjete kako biste osigurali ono što je najbolje za vašeg ljubimca.

1. Obratite pažnju na sastav hrane.

Psi koji jedu nekvalitetnu komercijalnu hranu ili domaće spravljene obroke koji nisu pravilno uravnoteženi, ne mogu dobiti odgovarajuće hranjive tvari koje su im potrebne za zdravu i sjajnu dlaku. Niska masnoća u prehrani može uzrokovati deficit Omega-6 koji zauzvrat rezultira grubom, suhom dlakom. Provjerite sastav hrane za pse kako biste vidjeli sve sastojke i koliko sadrži Omega-6. Žitarice, osobito genetski modificirane, ponekad ne odgovaraju štencima i mogu uzrokovati probleme s kožom. Fish4Dogs hrana je visokokvalitetna hrana za kućne ljubimce koja sadrži čistu ribu, te je bogata Omega-3 masnim kiselinama koje osim što doprinose zdravlju kože i dlake, doprinose i zdravlju zglobova. Zašto biste trebali vašeg psa hraniti ribom, možete provjeriti ovdje.  

fish4dogs hrana

2. Pazite da je hrana vašeg psa svježa.

Suha hrana koja često sadrži bitne masne kiseline sklona je oksidaciji kada je izložena zraku. Pripazite da hrana vašeg psa nije otvorena i ne stoji predugo.

3. Dodajte Omega-3 masne kiseline u prehranu vašeg psa.

Dodatak lanenog i ribljeg ulja može puno pomoći u održavanju zdrave kože i dlake. Pazite da ne pretjerate jer može uzrokovati mučnine i probavne probleme. Dalmino.eu ima veliki izbor dodataka prehrani, između ostalog i lososovo ulje koje je bogato Omega-3 masnim kiselinama.

4. Svaki pas ima svoju rutinu kupanja.

Na temelju pasmine vašeg psa i njegovih osobnih potreba, možda će trebati drugačiji raspored kupanja od ostalih pasa. Neki psi imaju kožu koja se može kupati jednom u nekoliko mjeseci, dok drugi trebaju kupanje svaki tjedan.

10 savjeta za zdravu i sjajnu dlaku psa

5. Izaberite ispravan šampon.

Ako vaš pas ima suhu kožu, koristite šampon koji sadrži aloe veru ili zobeno brašno. Postoje i hipoalergenske opcije te šamponi za određene vrste kože i dlake.

6. Redovito četkajte svog psa.

Bilo da vaš pas ima dužu ili kraću dlaku, važno ju je redovito četkati. Postoje više vrsti četki, za Francuske buldoge najbolji je furminator. Redovito četkanje također pridonosi mekanoj, sjajnoj i zdravoj dlaci.

7. Ne zaboravite na kokosovo ulje.

Koliko je dobro za ljude, toliko je i za pse. Već smo pisali o prednostima kokosovog ulja za psa koje doprinosi zdravlju i sprječavanju infekcija. Redoviti dodatak kokosovog ulja u prehranu može pomoći u poboljšanju zdravlja kože i dlake.

kako i zašto koristiti kokosovo ulje za psa

8. Kupke od zobene kaše.

Možete kupiti šampon za pse koji sadrži zob, ali i napraviti domaću kupku od zobenih pahuljica. Zobena kaša umiruje i vlaži kožu te može biti osobito korisna kod pasa s alergijama.

9. Biljni lijekovi.

Preslica i spirulina su dvije opcije koje možete dati vašem psu. Preslica sadrži silicij koji pomaže u održavanju zdrave kože, kostiju i krzna. Spirulina sadrži B-vitamine i karotenoide koji također potiču zdravu kožu. Provjerite sa svojim veterinarom način doziranja ako razmišljate o korištenju biljnih lijekova.

10. Savjetujte se s veterinarom.

Ako vaš pas ima svrbež kože, može biti da se radi o alergiji. Veterinari mogu preporučiti tretmane za suhu, svrbljivu kožu ili promjenu prehrane. Na kraju, svaki pas je drugačiji, pa se pobrinite da radite ono što je najbolje za njega.

Izvor: barkpost.com

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top