Evo zašto bi tvoj pas trebao spavati s tobom u krevetu svaki dan

Noćas ćete im dopustiti da vam se ušuškaju ispod pokrivača.

Opće je poznato da su psi naši najbolji prijatelji. Ne samo da su nam najbolje društvo, odani i predani, već su istraživanja pokazala da imati psa oko sebe pruža ogromne zdravstvene prednosti.

Čini vas zdravijima

Imati psa u svojoj blizini, čak i dok spavate, učinit će vas zdravijom i sretnijom osobom. Studije koje provode centri za kontrolu i prevenciju bolesti i Nacionalni institut za zdravlje pokazuju da psi smanjuju rizik od srčanih bolesti. Kako? Obje organizacije vjeruju da psi pomažu smanjiti stres koji će smanjiti razinu kolesterola i triglicerida. Ako ste nedavno pretrpjeli srčani udar, psi vam mogu pomoći da se brže oporavite. Zapamtite, jabuka na dan tjera doktora iz kuće van, pas će zadržati stres podalje od vas.

Spavanje sa psom u krevetu

Oni vam pomažu da bolje spavate

Ljudi koji pate od nesanice potvrdili su da im pas u krevetu pomaže da spavaju. Prisutnost psa koji spava može otjerati stres koji se nakupio tijekom dana, a ritmički zvuk njihovog disanja pomaže bolje od uspavanke. Tijekom hladnih noći, bit će vam toplo i udobno jer njihova temperatura tijela je nešto viša od naše. Njihova prisutnost pomoći će nam da prebrodimo noćnu moru.

Uz njih se osjećate sigurno

Imati psa u krevetu pomoći će vam da se osjećate sigurnije, pogotovo ako živite sami. Kada se uljez približi, vaš pas će braniti vas i vaš dom dovoljno glasnim lajanjem da probudi i ostale susjede. Ta sjena u kutu spavaće sobe? To šuškanje zvuka odmah ispred vaših vrata? Znaš da se ništa ne trebaš brinuti ako tvoj pas još spava i hrče pored tebe.

Pomažu kod depresije

Istraživanja pokazuju da se osobe s depresijom mogu bolje osjećati u prisustvu životinja. Psi su izvor bezuvjetne ljubavi, i zato što zahtijevaju tako malo, lakše je sebi dopustiti da budemo ranjivi. Pokazalo se da pas pomaže u povećanju oksitocina, hormona koji povećava osjećaj opuštenosti, povjerenja i dobrobiti. Kada se loše osjećate, pogotovo kad ste sami noću, njihovo prisustvo čini veliku razliku.

Vaš pas voli to koliko i vi

Psi se također osjećaju toplo i sigurno s vama u krevetu. Budući da su društvene životinje, oni prirodno vole spavati sklupčano jedno oko drugoga. Ako vam je prostor problem, dopustite im da spavaju u podnožju kreveta ili im osigurajte mjesto u blizini vas.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top