francuzi i djeca

Jesu li francuski buldozi dobri s djecom?

Odlučiti koju pasminu pasa želite primiti u svoju obitelj nije lako, pogotovo ako imate djecu ili ih imate u planu u bližoj budućnosti.

Nesumnjivo je da tražite psa koji ne samo da će biti nježan prema djeci i da će se rado igrati s njima, već i da ce uživati u maženju i drijemanju na kauču.

Francuski buldog može biti upravo ono što vašoj obitelji treba. Rijetko agresivni i relativno mirni, francuzima svake godine raste popularnost i s razlogom se svrstavaju među deset najomiljenijih pasmina u SAD-u. Ono što želimo napomenuti jest da ne kupujete francuza (ili bilo kojeg drugog psa) za djecu kao sredstvo zabave, jer psi nisu igračke. Vi ćete se brinuti o njemu, odgajati ga, hraniti te ga uzimajte kao člana obitelji.

Jesu li francuski buldozi dobri s djecom?

Kratko i jasno: DA, oni su dobri s djecom ako ih se odgovarajuće socijalizira od malih nogu. Francuzi su poznati po nježnom temperamentu i osobnosti i želji da budu sa svojim ljudskim obiteljima. Njihova mala veličina i velika srca uzrokuju da se i mladi i stari zaljube u njih.

Kod ove male inteligentne pasmine, agresija je vrlo rijetka. Njihova nježna priroda olakšava stvaranje prijateljstva s djecom. Ne zaboravite ih imati na oku dok su u igri jer se lako pregrijavaju.

Kratki pogled na povijest francuskih buldoga objašnjava zašto su ovi psi zaigrani i dobro se slažu s djecom što ih čini idealnim obiteljskim psima.

Ako niste znali, francuzi su nekad radnicama spavali u krilu kako bi ih grijali, a noću su lupali po tvornici kako bi otjerali glodavce. Dakle, od samog početka uzgajani su kako bi uživali u objema aktivnostima – što se vidi i danas.

Što mogu učiniti kako bi moj francuski buldog bio dobar s djecom?

Većina odgovornih i registriranih uzgajivača francuskih buldoga preporučuje da obitelj uzme štene prije nego odraslog psa. To omogućuje francuzu da se prilagodi životu s djecom i da nauči koja su ponašanja prihvatljiva, a koja ne.

Pravilna i dosljedna obuka bit će presudna kako bi se se osiguralo da vaš francuz razvije dobre navike i odgovarajuće ponašanje u najmlađoj dobi. Francuzi dobro reagiraju na puno pozitivnog poticaja, ali ćete naići na otpor ukoliko ste grubi i agresivni s njima, stoga ih pokušavajte trenirati pozitivnim i zdravim pristupom.

S obzirom da istražuju svijet oko sebe, štenci će često raditi ono što ne bi smjeli. Ako vam grickaju prste ili se malo grublje igraju, odmah reagirajte i ispravite ponašanje. Kao što djecu učimo da budu nježna i izbjegavaju nenamjerno nanošenje štete, tako ni kod psa takvo ponašanje ne bi trebalo zanemariti.

Osim pravilnog treninga, francuskim buldozima potrebna je socijalizacija, posebno kada su mladi. Izloženost novim situacijama i ljudima pomoći će francuzima da izrastu u dobre i zdrave odrasle pse koji su nježni i sigurni s djecom i odraslima bez obzira na okolnosti.

Zaključak

Ako ste istražili ovu pasminu i njihov standard i čvrsto ste odlučili da ga želite imati, vrlo je važno da kupite odgovorno – od provjerenih i registriranih (pri Hrvatskom kinološkom savezu) uzgajivača. Kod takvih uzgajivača budite sigurni da ćete pronaći zdravo štene koje je dovoljno s majkom od koje nauči početne stvari, a i sami uzgajivači ih socijaliziraju i pripremaju za novu obitelj.

Izbjegnite kupovinu s raznoraznih oglasnika, od neprovjerenih i samoprozvanih uzgajivača jer postoji velika mogućnost da ćete dobiti bolesnog psa, van standarda s kojim ćete se mučiti, što u odgoju što po pitanju zdravlja. Pročitajte i naš vodič za kupovinu koji će vam sigurno pomoći pri kupovini, a možete se i nama obratiti za savjet i pomoć.

Francuski buldog koji je dobro obučen i socijaliziran će biti dobar s djecom i moći će mu se vjerovati. Naravno, uvijek bi trebali biti pod nadzorom odraslih, pogotovo kod jako male djece, kako bi se osigurala sigurnost djece i psa.

Ako još niste pronašli odgovarajuću hranu za svog praščića svakako preporučamo Fish4dogs, a ovdje možete pročitati zašto.

Pratite nas:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top