Zašto francuski buldozi prde

Zašto francuski buldozi prde?

Rijetko koji vlasnik nije osjetio kada francuzi ispuste svoje plinove – na njih nitko nije ravnodušan.

Psi, poput ljudi, nisu imuni na nadutost. Blaga nadutost trbuha, piskutavi zvuk i neugodan miris su znakovi da vaš francuski buldog ima nelagodu u želucu.

Zapravo, kao i neki ‘zločesti’ ljudi, psi imaju običaj ispustiti plin i ostaviti da ‘uživate’ u miomirisima još dugo nakon njihovog odlaska.

Zašto francuski buldozi ispuštaju plinove?

Zbog vrste hrane

Glavni razlog zašto vaši francuzi postaju prave male prdilice je njihova prehrana. Trgovine za kućne ljubimce pune su različite vrste hrane, ali nemaju sve odgovarajuće sastojke za vašeg psa.

Prerađena i komercijalna hrana sadrži prekomjerne ugljikohidrate, što je loše za francuze. Ugljikohidrati sadrža škrob i šećer koji uzrokuju ekstremne plinove poput fermentirajuće hrane kao što su grah ili brokula.

Baš kao i ljudi, psi mogu razviti alergiju na hranu. Ne probavljaju zrna vlakana ili pšenice i kao rezultat toga stvaraju plinove. Osim toga, njihova intolerancija na laktozu iz mlijeka ili sira ne prouzrokuje im samo nadimanje već i proljev.

Ako svom psu kupujete jeftinu hranu, provjerite je li od pouzdanog proizvođača. Loša kvaliteta suhe ili mokre hrane možda neće odgovarati probavnom sustavu vašeg francuza pa će proizvoditi više plinova.

Zbog davanja ostataka sa stola

Iako ne možete odoljeti njihovim sjajnim okicama i tužnom pogledu, ne davajte svom francuzu ostatke sa stola. Ugljikohidrati, škrob, šećeri i drugi sastojci u ljudskoj hrani su nadražljivi za pseći želudac. Kada hranite svog francuza sa ostacima sa stola, ti će se sastojci vjerojatno pretvoriti u smrdljive bombe.

Zbog pretilosti i nedostatka vježbe

Šetnje bi vam trebale biti prioritetne, posebno ako imate francuskog buldoga. Kada psi vježbaju i održavaju stalnu težinu, ostaju zdravi. Međutim, kada su pretili, masnoća doprinosi kroničnoj proizvodnji plina.

Trebate li biti zabrinuti ako vaš francuski buldog prdi?

Normalno, ne biste trebali brinuti o prduckanju svog francuskog buldoga. Francuzi su pasmina za koju se zna da imaju osjetljive stomake i kao rezultat toga, hranu ne probavlja dobro. Glavni razlog njihove osjetljivosti je njihova anatomija. Baš kao boxeri i mopsevi, spljošteno lice i nos uzrokuju da uz hranu gutaju puno zraka. Uz to, jedu brzo što također uzrokuje gutanje zraka. Na kraju taj zrak izlazi u pretjeranom prdenju.

S druge strane, ako vaš francuski buldog ima zdravu proteinsku prehranu, vježba i energičan je, tada neprestano prdenje može biti znak da bi problem mogao biti medicinski. Trebali biste posjetiti veterinara kako biste utvrdili je li pretjerano ispuštanje plinova razultat:

– upale crijeva
– parazita
– Hiperkortizolizma (Cushingov sindrom)

Kako smanjiti plinove kod francuskog buldoga?

Prije svega, promijenite prehranu svom francuzu i pratite njihovu nadutost. Naravno, konzultirajte se s veterinarom jer neki od njih mogu propisati i probiotike koji se miješaju u hrani.

Ako ste u potrazi za kvalitetnom hranom, svakako vam preporučamo da im ponudite Fish4dogs jer sigurno nećete pogriješiti, a ovdje možete pročitati zašto.

Ako dajete svojim francuzima hranu sa minimalno ugljikohidrata, šetate ih i držite energičnim, doprinjet ćete njihovom zdravlju i smanjiti vjerojatnost ispuštanja plinova.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top