Kako psa potaknuti na razmišljanje?

Mentalna stimulacija je vrlo bitna za pravilan razvoj i sreću bilo kojeg psa, a izuzetno je bitna za pse koji često znaju biti sami kod kuće (npr. dok ste na poslu).

Kako se iskupiti svom ljubimcu dok provede određeno vrijeme sam doma nedavno smo pisali.

1. Interaktivne igračke.

Postoji mnogo interaktivnih igračaka na tržištu no najbolje su tzv. Kongs odnosno loptice koje punimo sa slasticama. Loptice su veće, gumene i u svojoj unutrašnjosti imaju labirint. Psi se moraju potruditi doći do njih tako da okreću lopticu u raznim smjerovima kako bi slastice našle put do izlaza. Loptice možete napuniti komadićima sira ili njihovih najdražim keksićima.

Francuski buldog i interaktivna loptica

Za početak je najbolje napuniti sitnijim slasticama kako bi brže ispale a postupno malo krupnijima kako bi se naši četveronošci malo potrudili. Inače, za francuze je ovo idealna igračka te će brzo shvatiti kako se igrati s njom. Popis ostalih korisnih igračaka za francuske buldoge pogledajte na našoj listi isprobanih.

2. Potraga za blagom.

Francuski buldog kopa

Prije odlaska iz kuće, “sakrijte” nekoliko njegovih najdražih slastica (u ili izvan kuće – ovisno gdje pas ostaje). Ova igra će biti još i bolja ukoliko je vaš ljubimac naučio zapovijed “Pronađi!” te će se baciti na potragu čim budete na izlazu.

3. Nove igračke.

Francuski buldog i plišana igračka

Potrudite se da se njihov izbor igračaka povremeno mijenja. Kao i djeca, psima postanu dosadne igračke koje su stalno kod njih. Ne morate kupiti novu igračku da bi bila nova. Razmijenite ih sa ostalim vlasnicima pasa te time uvedite novinu u njihov izbor igračaka.

4. Dresiranje.

Uzmite si dovoljno vremena da naučite svoje ljubimce novim trikovima. Ukoliko ste ih naučili osnovnim trikovima poput “Sjedni” i “Lezi”, ostali trikovi će im dodatno izoštriti dosljednost i um.

Prednost: pozitivno pojačan trening gradi povjerenje i jača vezu između vlasnika i ljubimca.

Francuski buldog - trikovi

Ako još niste pronašli odgovarajuću hranu za svog praščića svakako preporučamo Fish4dogs, a ovdje možete pročitati zašto.

Pratite nas:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top