ugajivači i kako izabrati kvalitetnog

Uzgajivači i kako izabrati kvalitetnog

Vrlo je bitno izabrati kvalitetnog uzgajivača kako biste bili sigurni da kupujete zdravo štene.

Traženje uzgajivača francuskog buldoga može biti teško. Mislimo na onog kvalitetnog. Danas se svatko može nazvati uzgajivačem, ali malo je onih pravih i kvalitetnih.

Prilikom traženja uzgajivača, uvijek se potrudite stupiti u fizički kontakt s njim, a ne samo preko telefona ili maila. Odgovorni uzgajivači se postavljaju zaštitnički nad svojim psima i često potencijalne kupce ispituju u detalje. Takvi uzgajivači žele biti sigurni da potencijalni vlasnik shvaća potrebe francuskog buldoga, prije nego ih ‘upozna’ sa jednim od svojih pasa.

Budite strpljivi. Uzmite si vremena kako biste istražili sve o ovoj pasmini te razgovarali sa vlasnicima koji se zaista razumiju. Nemojte se smatrati napadnutima ako vam uzgajivači postavljaju mnogo pitanja. Time samo pokazuju da žele znati kome će prodati svoje pse i u kojim uvjetima će oni živjeti.

Raspitajte se o psećem pedigreu i zdravlju roditelja štenaca te uvijek pitajte ukoliko su uzgajivači radili bilo kakve zdravstvene testove s njima. Ako su radili testove, možete pretpostaviti kako čine sve da bi imali zdrave štence.

Uvijek kupujte od uzgajivača koji imaju odličnu reputaciju. Nemojte kupovati na slijepo preko raznih oglasnika i interneta. Pronađite uzgajivača koji će vam biti mentor i pomagač kroz cijeli život vašeg ljubimca.

Kod nas u Hrvatskoj, registrirane uzgajivače možete provjeriti na stranici Hrvatskog kinološkog saveza.

UKRATKO

  1. Prije kupnje, dobro istražite sve o francuskim buldozima kako biste bili sigurni da želite baš njega. Nemojte ga kupovati “jer je mali slatki psić”
  2. Istražite, pitajte, zovite – uzmite si vremena kod kupovine i kupujte od provjerenih uzgajivača
  3. Nemojte tražiti ‘najjeftinijeg’ – ako tako tražite, bolje odmah odustanite od kupnje jer to nije pas kojeg zaista želite
  4. Provjerite zdravstveno stanje roditelja štenaca i raspitajte se o njihovim precima
  5. Prilikom kupnje, provjerite gdje su ostali kupci njegovih pasa te ih pitajte za preporuku i iskustvo s tim uzgajivačem

Zapamtite, birate prijatelja koji će uz vas biti veći dio života. Budite sigurni da ste izabrali nekoga tko će vam odgovarati. Ako ste sretni sa svojim psom, onda će sigurno i vaš pas biti sretan s vama.

Pri kupovini će vam sigurno pomoći naš detaljan vodič za kupnju kojeg bi trebali pročitati.

O tome koliko je opasna neprovjerena i neodgovorna kupnja štenca, nedavno smo prenijeli iskustvo jedne vlasnice koje biste svakako trebali pročitati!

Ako još niste pronašli odgovarajuću hranu za svog praščića svakako preporučamo Fish4dogs, a ovdje možete pročitati zašto.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top