Zašto je riba tako dobra u psećoj prehrani_ (2)

Zašto je riba tako dobra u psećoj prehrani?

Mnogi vlasnici su prilično skeptični prema ribljoj psećoj hrani. No, ako je riba dobra za nas ljude, još je bolja za pse!

Psi danas imaju veliki izbor kada je hrana u pitanju. Samo na prvi pogled u trgovinama za kućne ljubimce možete vidjeti nevjerojatan raspon okusa i kombinacija. Od puretine s umakom, govedine i ječma, do ribe i batata.

Ako ste poput mnogih vlasnika znatiželjni o plodovima mora u psećoj prehrani te koje su njene prednosti, u nastavku ćemo vam objasniti zašto je to itekako dobar izbor.

Prednosti ribe u prehrani psa

Za početak, riba i riblji obrok su vrlo bogati bjelančevinama. U stvari, kada pogledamo biološku vrijednost ribe, koja mjeri količinu raspoloživih aminokiselina u hrani, vidimo da je riblje brašno vrlo visoko na ljestvici, u vrijednosti 92 od 100. Riba je posebno dobra za pse nakon probavnih smetnji ili bolesti jetre/bubrega, dok su relativno niske zasićene masti i prazne kalorije (što je dobro za kontrolu tjelesne težine).

Kao što vjerojatno znate, aminokiseline su od najveće važnosti u održavanju psa zdravim, aktivnim i igraju veliku ulogu u dugovječnosti života. Psi koji ne dobivaju dovoljno esencijalnih aminokiselina u svojoj prehrani mogu imati niz zdravstvenih problema, uključujući oslabljene imunološke sustave i probleme s kožom i dlakom.

Riba i pseća hrana koja sadrži ribu mogu imati visoku razinu omega-3 masnih kiselina, zbog čega ljudi daju riblje ulje za pse i mačke. Ove hranjive tvari ključ su za cjelokupno zdravlje vašeg psa, a posebno zdravlje njihove kože. Čak i ako hranite psa hranom koja se temelji na ribi, možda biste trebali dopuniti s dodatnim omega-3 u obliku ribljeg ulja, kako biste stvarno vidjeli zdravstvene prednosti tih masnih kiselina.

Je li riba dobra za pse podložne alergijama?

ITEKAKO. Esencijalna masna kiselina u ribi može pomoći liječiti bolnu, oštećenu i svrbljivu kožu. To je zato što masti iz Omega-3 koje se nalazu u ribljem ulju pomažu smanjiti upalu, što može smanjiti intenzitet mnogih alergija. Omega-3 masti također mogu smanjiti reakciju pasa na pelud i druge uobičajene aktivirajuće alergije u okolišu.

Prava prednost ribe u ishrani vašeg psa je i sposobnost da prenese toliko dobrih vitamina i zdravih svojstava bez povećanog rizika od povećanja težine ili preopterećenja bjelančevina uzrokujući da unutarnji organi vašeg psa teže procesuiraju hranu.

Fish4dogs hrana je odličan izbor za one koje neprestano vode bitku s alergijama jer ova hrana ne sadrži pšenicu, umjetne boje niti konzervanse, ne sadrži niti jedno drugo meso niti perad.

Trebaju li vlasnici izbjegavati određene vrste riblje hrane?

Preporuča se da vlasnici izbjegavaju ribu koja sadrži visoku razinu toksina poput tune i još veći oprez kod školjki/rakova jer oni mogu sadržavati visoku razinu bakterija. Ako ih hranite njima, važno je da bude prokuhano kako ne bi uzrokovale probavne probleme.

Najbolje ribe su manje ribe jer ne pohranjuju visoku razinu toksina. Losos i bijela riba također su odlične za hranjenje, a sve od njih su veliki izvor Omega-3 za pse i koriste se u receptima Fish4dogs hrane.

Hoće li moj pas imati loš zadah ako mu hrana sadržava ribu?

Riblji zadah će biti vrlo kratkog vijeka. Ukoliko duže vremena ima loš zadah, posavjetujte se sa svojim veterinarom jer može biti neki zdravstveni problem. Mnogi vlasnici su iznenađeni što im psi nemaju zadah po ribi. Upravo suprotno, hrskava struktura Fish4dogs proizvoda prirodno čisti zube psa i zbog toga će vaš ljubimac imati svježi dah. Intenzivniji miris osjeća se samo za vrijeme dok pas jede Fish4dogs hranu, što njih vrlo veseli i pojačava im apetit.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top