zasto psi naginju glavu

Zašto psi naginju glavu u stranu?

Tko može odoljeti našim dlakavcima dok nas pogledaju pažljivo i nagnu glavu u stranu kao da svaku riječ razumiju?

Istraživanja su dokazala da psi zaista dok im nešto govorimo, pokušavaju shvatiti o čemu im pričamo. Iako psi imaju puno bolji sluh od čovjeka i mogu čuti daleko širi opseg frekvencija od onog koji može ljudsko uho, oni ipak imaju problem otkriti odakle zvuk dolazi. Zato, kad nagnu glavu u stranu, oni lakše mogu utvrditi gdje je izvor zvuka i tko im se obraća.

Znanstvenici objašnjavaju da, psi mijenjajući položaj glave pokušavaju “pročitati” naše raspoloženje i namjere kako bi se ponašali u skladu s tim.

francuski buldog naginje glavu i sluša

U istraživanju objavljenom u časopisu Current Biology, istraživači su utvrdili i da naginjanje glave ima veze sa psećom sposobnošću da suosjeća. Oni koji češće stavljaju glavu u taj poznati položaj, prema autorima studije, imaju posebno razvijenu empatiju. Drugi stručnjaci smatraju da psi koji se ne snalaze u društvu i imaju strah od nepoznatih osoba mnogo rjeđe naginju glavu.

Nama vlasnicima francuza dobro je poznato kako nas oni slušaju dok im pričamo. Pogotovo vole kad i oni nama nešto mogu reći. A kako izgleda kada su jako pričljivi pogledajte u nastavku:

Izvor: petmagazine.rs

Ako još niste pronašli odgovarajuću hranu za svog praščića svakako preporučamo Fish4dogs, a ovdje možete pročitati zašto.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top