riblje ulje u kapsuli

4 ulja koja su odlična za pseće krzno i mozak

Želite li da krzno vašeg četveronožnog prijatelja bude sjajno, mekano i zdravo? Vrijeme je za zdrava ulja.

Nadopunjavanje njihove prehrane sa omega-6 i omega-3 masnim kiselinama (u određenim i umjerenim omjerima) može pomoći psu koji ima osjetljivu i boležljivu kožu te koji pati od alergija.

Postoji niz dodataka koje možete dati vašem psu, no prije svega, provjerite sa veterinarom što je najbolje za njega.

Riblje ulje

Riblje ulje je preporučljivo od većine veterinara jer sadrži dvije esencijalne masne kiseline – EPA i DHA. Ove omega-3 masne kiseline su odlične za ublažavanje upala tijekom alergija, a to znači manje svrbeža kože, peruti i akutnog vlažnog dermatitisa. Također pomaže u ublažavanju artritisa, alergija, pa čak poboljšava i pamćenje.

Ovi sastojci također čine krzno zdravijim, sjajnijim i savršenim za puuuno maženja.

Ulje se najčeće daje u obliku pilula ili dodavanjem u suhu hranu. Mi svakako preporučamo Fish4Dogs lososovo ulje koje se pokazalo kao odličan dodatak prehrani.

riblje ulje u kapsuli

Kokosovo ulje

Pati li vaš pas od problema s probavom? Ulje kokosa bi ga moglo spasiti! Osim toga, čini krzno čvršćim, sjajnijim i zdravijim, može poboljšati kognitivne funkcije psa i taj neugodan zadah čini malo slađim.

Najbolje kokosovo ulje je ono organsko, djevičansko, hladno prešano. Više o kokosovom ulju možete pročitati ovdje.

kako i zašto koristiti kokosovo ulje za psa

Laneno ulje

Kao i mnoga druga zdrava ulja, laneno ulje pomaže slabo pokretljivim psima koji boluju od artritisa, a također pomaže kod krvnog tlaka i funkcije bubrega. Laneno je odlična zamjena za riblje ulje (za pse koji su alergični ili ne vole ribu) i isto tako pomaže kod alergija i osjetljive kože.

Samo oprezno sa davanjem jer prevelika količina može prouzročiti proljev.

Maslinovo ulje

Najbolje je domaće maslinovo ulje, a ne kupovno (miješano) ulje. Ulje masline je savršeno za cjelokupno zdravlje psa jer održava krzno vlažnim i sjajnim, poboljšava njihov imunološki sustav i pomaže u sprječavanju odnosno smanjenju kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Izvrsno je za štence čije tijelo ne može dobro probaviti omega-6 i omega-3 masne kiseline.

maslinovo ulje

Kao i uvijek, prije upotrebe provjerite sa svojim veterinarom što je najbolje za vašeg psa. Za većinu pasa, ova ulja daju se u vrlo malim količinama – tek nekoliko kapi u zdjelicu s hranom.

Također, ne zaboravite držati riblje i maslinovo ulje u mračnim i hladnim prostorijama!

Ako još niste pronašli odgovarajuću hranu za svog praščića svakako preporučamo Fish4dogs, a ovdje možete pročitati zašto.

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top