kako pripremiti dom za štene

Kratki vodič za nove vlasnike: Kako pripremiti dom za štene

Pripremite dom za novog člana obitelji – od krevetića do hrane.

Kada par sazna da će postati roditelji, kreću u pripreme doma za dolazak djeteta. Od uređenja sobe pa do bočica, igrački i odjeće – sve što je potrebno za život s bebom. Isto tako, dom treba pripremiti kada dolazi štene.

Odabrali ste pasminu i nestrpljivo čekate da maleno klupko stigne u vaš dom. Ono što prije svega morate imati je ogrlica i uzica odnosno povodac. Najbolje je da kupite podesivu ogrlicu koja ne smije biti previše stegnuta uz vrat – trebali biste biti u mogućnosti staviti 2 prsta između ogrlice i štenetovog vrata. Uzica treba biti dovoljno čvrsta i za početak ne previše duga.

Novi član trebat će svoje mjesto u vašem domu i naravno pseći krevetić. Potrebno je osigurat mu mekan krevetić, pseći kauč ili pseći jastučić i dekicu. Što god odaberete nije pogrešno, važno je da je njegovo mjesto čisto, uredno i udobno.

krevet za francuske buldoge_francuski buldog hrvatska

Mnogi vlasnici se odlučuju i za nabavku kaveza. Postoje kavezi raznih veličina, materijala i cijena. Najvažnije u izboru kaveza je da je kvalitetan, čvrst i da ima dovoljno mjesta za štene. To znači da se pas može u njemu okrenuti i leći ispruženih nogu. Važno je postupno navikavati štene na kavez tako da ga ono prihvati kao svoje mjesto i jazbinu u koju se može sakriti i odmoriti. Nikako ne koristite kavez za kažnjavanje psa jer bi mogao stvoriti fobiju od zatvaranja!

U opremu za štene spadaju i posudice za hranu i vodu. Dućani za kućne ljubimce nude veliki izbor – od plastičnih do metalnih. Najbolji izbor su čvrste metalne zdjelice jer se lako peru (perive su i u perilici posuđa) i štene ju neće moći pregristi i raznositi po kući.

Također, nikako ne smijete zaboraviti pribor za uređivanje vašeg ljubimca. Iako je štene malo, potrebno je održavati njegovu higijenu kao i učiti ga ponašanju za vrijeme kupanja, rezanja noktića, četkanja itd.

U kući imajte spremno: fen, četke, otopinu za čišćenje uha, kliješta za nokte (grickalica), šampon za pse, ručnike za psa, a možete i rukavicu za pranje (peračica).

francuski buldog kupanja_francuski buldog hrvatska

Kakav bi to bio dom, a da nema igračaka. Bili to plišanci ili gumene životinjice, štenci će biti oduševljeni što god ih bude čekalo. Igračke možemo podijeliti na žvakalice, plišance, igračke za bacanje (loptice, frizbi), konope i interaktivne. Najbolje igračke za štence su izdržljive i kvalitetne igračke koje će teško uništiti. Ukoliko uništi neku igračku, odmah ju uklonite!

U kupovnu košaricu ne zaboravite staviti i hranu i to visokokvalitetnu, premium sa što više mesa i naravno junior, za štence. Za početak ga hranite hranom kojom ga je hranio i uzgajivač. O načinu hranjenja, vrsti hrane i količini hrane pisat ćemo u nekom idućem tekstu. Mi vam svakako preporučujemo Fish4dogs koja je visokokvalitetna i riba je jako dobra za kvalitetnu dlaku, pokretljivost zglobova, itd.

Nadamo se da smo vam barem malo olakšali pripreme doma za vaše štene. Najvažnije od svega je da ga čeka topao dom pun ljubavi, a ono će vam vratiti stostruko!

Ako još niste:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top